• FEM ROBÒTICA!

 

El dimecres 27 d’abril d’enguany, els alumnes de 4t ESO es van connectar amb el vaixell JOIDES Resolution, que està realitzant sondatges entre la dorsal oceànica atlàntica i la costa del Brasil. Aquest vaixell està duent a terme una campanya d’investigació de dos mesos de durada anomenada IODP Expedition 390. Dos científics, la Marlo Garnsworthy, australiana i encarregada de les activitats de difusió, i en Jaume Dinarès, català i paleomagnetòleg de l’Institut de Vulcanologia d’Itàlia, els han fet una volta pel vaixell. Els han ensenyat les diferents parts del buc, com el lloc on s’uneixen els tubs de perforació, la torre on van aquests tubs enganxats des d’on després baixen fins a més de 5000 m, l’indret on es fa la recollida de mostres, els laboratoris, etc.... La Marlo, el Jaume i científics de setze països més estan treballant i fent recerca amb els sediments que hi ha dipositats damunt de la nova escorça oceànica, d’uns 67 milions d’anys, la més recent perforada fins ara.

Després de mitja hora de presentació, alguns alumnes han exposat les seves preguntes, que han estat respostes des del vaixell. Els idiomes emprats per a la connexió han estat l’anglès i el català.

Tant els alumnes com les dues persones que els han acompanyat en aquesta experiència han expressat la seva satisfacció per la manera com s’ha dut a terme l’activitat. És aquesta una experiència que ha demostrat al alumnes que hi ha altres sortides professionals més enllà de les tòpiques i conegudes.

Aquí teniu l’enllaç per seguir el vaixell JOIDES amb Google Earth  https://t.co/Y5Dha6m1Cs

I aquest altre per seguir el dia a dia dell vaixell  https://twitter.com/hashtag/EXP390?src=hashtag_click&f=live

 

 

 

A què es dediquen alguns dels nostres exalumnes?

Exalumnes

Durant el curs 2016-17 l'Apiària va fer diferents actes per a la celebració dels seus 50 anys. Coneix les activitats dutes a terme.

50 Anys